Söndag 12/7

Halloj folket!

Dagen har bjudit på en massa skojsiga saker, allt från “Spion och General” till att planera och genomföra en egen gudstjänst. På förmiddagen delade vi upp oss i olika arbetsgrupper där vi planerade de olika delarna i gudstjänsten. Många timmars flitigt jobb innan lunchen. Efter fritiden där vi lekte, badade och handlade välförtjänt godis så lärde vi oss tagenleken “Spion och general”. Det är en annorlunda men kul lek där alla får varsitt kort som bestämmer vilka roller man får. Värdet på kortet bestämmer vem man kan ta och inte ta.

Senare, innan gudstjänsten, fick vi ta fram våra dramatiska sinnen för att delta i den twistade teatertävlingen där det gällde att bjuda på sig själv och få med så många karaktärer och citat som bara möjligt.

gudstjänst

Under gudstjänsten fick några av oss leda i lovsång, andra fick hjälpa Carl med predikan och flest av oss höll i värdskap. Både mötesledare och förbedjare fanns också. Värdskapet fick pynta kyrksalen med kreativt skapade blommor, dela ut lovsångshäften med färdigskrivna böner på, tända ljus och skapa mysbelysning samt ta kollekt.

En mycket lärorik och rolig upplevelse!

När det egentligen stod tystnad i hytten på schemat  var det många speedade, spralliga och springlada konfirmander som inte ville sova… Men man kan ju säga att det tillhör.

 

/ Josef och Magda