Torsdag 30 juli

Yo yo waddup!

Den här dagen har bjudit på många olika saker. Vi började med lektioner där vi skrev brev om vår tro till oss själva och där Carl berättade om sin resa till Jerusalem. Det var SÅ lärorikt och intressant!

Direkt efter lunchen cyklade vi till Örkelljunga kyrka för att gå igenom och öva på den kommande konfirmationsgudstjänsten. Efter en lång tid av koncentration och övning cyklade vi hem och då var det dags för den storslagna finalen i Piratjakten. Med en karta cyklade lagen rundor kring sjön till olika stationer som hade utmaningar av olika slag, både fysiskt och mentalt krävande och så roliga. Som väntat paddlade Svartpolisongs slavar (de bästa såklart, Magda är inte partisk) hem vinsten!Därefter höll Benjamin en mycket bra andakt om fördelarna med den kristna tron och gemenskapen. Det var inspirerande! Vi kom efter det ner till en dunkande källare där det va fest på g. Plötsligt bröts musiken och vi fick reda på att gården blivit invaderad av streckplågor, tre vise män och krysskvinnan- nattaktiviteten var igång. Den gick ut på att finna en förlorad skatt och såklart vann de ihärdiga Bernei (gissa vilket lag Josef var med i…).Trötta efter en lång dag med nattaktivitet hade alla konfirmander en galet mysig uppesittarkväll.

Ännu en dag som är otroligt minnesvärd.

Tack för oss, tiden som tvågångsvärdar är slut!

//Magda och Josef 🙂

Måndag 27/7

Hejhej 🙂
Igår (27/7) började dagen med att ha lektioner. Vi pratade om Jesus korsfästelse och uppståndelse. Det var intressant!

Sen skulle vi äta lunch. Det va biff-stroganoff. Efter lunchen trodde alla att vi skulle ha fritid. Men nej, det skulle vi inte. Istället sa ledarna:
Ta på er regnkläder så cyklar vi.
Dom berättade inte var vi skulle och alla var väldigt taggade!
Vi cyklade och cyklade, kändes som en evighet. Men efter ca 2mil var vi framme vid kungsbygget! Alla fick vars 3 biljetter av Salt EFS och man fick antingen åka rodel eller zipline. Alla gillade det och några sa till och med att det va bland de bästa dom någonsin gjort! Efter några timmar vid kungsbygget grillade vi korv och sedan var det bara att cykla den långa vägen hem igen.

Väl hemma väntade 99orna (dom som konfades förra året) med 2, för oss, nya lekar.

Sen fick man bada, eller som vissa valde istället, duscha innan andakten. Sen var det kvällsfika som vanligt. Killarna fick diska eftersom dom hade haft en…. Spännande natt som inkluderade badrumsfönster, låsta dörrar och 13 killar i ett enda rum.

Men efter en intensiv dag sov alla gott och inga nattliga utflykter skedde

/ Elin och Lovisa W

Den bästa kvällen!

Yo yo waddup? Gårdagen började med att ledarna väckte oss 20 min försent! Därefter hade vi morgonbön och frukost som vanligt. Lektionerna efter det handlade om döden och Jesu återkomst. Dom var väldigt intressanta och lärorika. Därefter åt vi en mycket god lunch som bestod av fish and chips! Vi hade efter det fritid som vi till stor del ägnade åt att träna på våra nummer inför Melodifestivalen! Klockan 3 var det fika som vanligt, men inte vilken fika som helst utan jordgubbar med glass och maränger! Detta var som tack efter att vi hjälpte till med översvämningen häromdagen. Därefter följde en pirattävlingen. Efter det blev tillsagda att byta om till finkläder eftersom det sedan följde en galamiddag! Middagen var extra festlig med fin dukting och förrätt. Vi hade sedan h.m.g (hänga med Gud) där vi fick öva inför förhöret som är på torsdag. Efter detta var det dags för Melodifestivalen Åsljunga 2015! Alla grupper framförde sina nummer där även fick avsluta med en hyllningslåt till Carl. Vinnaren blev låten heroes! Efter det hade vi andakt med både lovsång, förbön och smörjning med olja i pannan. Vi hade efter det kvällsfika med nutellamacka och popcorn! Vi spelade spel och hade de bara allmänt gött. Sedan samlades vi i en utav lektionssalarna för att dansa både vals och bugg. Efter det var det disco med massvis utav dans och en blinkande lampa. Under discot var alla jätteglada, taggade och positiva! Efter en del fjäsk övertalade vi Carl att få ta ett efterlängtat nattbad, men med villkoret att ligga i sängarna klockan tolv, vilket vi klarade!! Vi tror många håller med om att detta var en av det absolut bästa kvällarna på hela lägret!! Hade gött!! // Kristin och Elise

Söndag 26/7

 

image
Idag hade vi sovmorgon!
Vi fick sova (nästan) hur länge vi ville. Vi var bara tvinga att måla våra gipsmasker sopm vi gjorde på förträffen. Sen käkade vi god lunch. Det var plommonspäckad karré med sås, potatis och lingon! Vi fick även efterrätt, chokladkaka med vispgrädde! Efter lunchen skulle vi ha chilli dilli, meen vi stökade ner massor igår när vi hade uppesittarkväll så vi var tvungna att städa hela gården! När vi var klara med det hade vi lite fritid! Så var det dags för fika.

Efter fikan hade vi pirattävling, vi gick in i skogsbrynet och fick redan på att vi skulle gå ner i källaren och hitta saker, grejen var den att det var helt bäckmörkt och ledarna var utklädda och skrämde oss! När vi hade hittat massa saker fick vi reda på att vi skulle bygga tårtor med alla ingredienser som vi samlat ihop! Det var faktiskt väldigt roligt!
Sen så var det dags för mat! Vi fick baguetter med skinkröra som var jätte gott!
När vi hade ätit upp skulle vi samlas i källaren för en hemlig aktivitet. Det innebar en ögonbindel och var en jesusvandring, det handlade om när och hur Jesus korsfästes! Ledarna gjorde ett superbra jobb och det var jätte kul! När vi hade gått hela rundan blev vi inledda i kyrksalen, när alla hade kommit dit hade vi mässa, vi fick ta nattvard! Det var gött!
Vi hade efter det kvälls häng och Tybbe och Trulle (alltså vi fast med as coola namn) glömde ta undan och ta fram fikan… Sen var det sängdags! Alla sov ju förstås helt underbart… Eller?
//Trulle (Hanna T) och Tybbe (Johanna)

 

Besöksdag

Yo yo waddup!!!
Vi blev väckta 08:00 och det var dags för besöksdag. Vissa var mer taggade och vissa var mindre taggade. Men idag var det inte bara besöksdag utan även redovisning och dop.
Vi började käka frukost och vi klädde på oss våra scenkläder. Alla hade börjat bli jättetaggade inför redovisningen. Sen samlades vi i sofforna för att tagga upp varandra med Njema Papa Rotscha. Föräldrarna kom kl 10:00 och det blev ett kram kalas. Redovisningen började och det blev mycket skratt och tårar. Det blev en mycket fin redovisning av oss konfirmander, vi var BÄST!
Sen var det dag för lunch med föräldrarna. Till lunch blev det kycklingfile, klyfftpotatis och bearnaisesås, och rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt.
Vi var ute på gården och lekte lite för att sedan börja panikstäda, då föräldrarna skulle bedöma våra rum. Det var sedan dags för missionsloppet och vissa klädde ut sig mer eller mindre. Det var ett galet lopp med mycket skratt och skrik. Hur mycket vi samlade in åter kommer vi med. Efter loppet sprang alla ner till sjön för att bada. Sen var det fika och de flesta föräldrarna åkte hem. De som stannade var föräldrarna till dop konfirmanderna. Nu var det dags för dop. Vi samlades nere vid bryggan för att hålla i dop ceremonin. Det var ett jättefint dop för Judith och Matilda. Sen blev det kvällsmat och dop fest.  Vi hade fri tid en bra stund, vilket var skönt! Sen var det dags för andakt som var supermysigt.  Efter andakten fick vi springa ut i ösregnet för att rädda källaren från översvämning. Det var lerigt och jättekul, mitt i mellan hade vi även små vattenkrig. Sen fick vi uppesittakväll till tre på natten. Många konstiga samtalsämnen kom fram… Sen var det dags för sömn med sov morgon dagen efter.
Det var allt ifrån oss!
Linn och Elli
P.S. Chrissy Cat Out!

Fredag 24/7

Fredag 24 juli
Sankta Lucia, ljusklara hägring…

Imorse väcktes vi av härlig julsång & ett helt luciatåg. Idag är det 24 jul (i) & vi firar julafton. I vanlig ordning hade vi lektioner på förmiddagen, men med små avbrott av bla. långdans runt huset. Till lunch bjöds julbord med glögg, julmust & pepparkaka. Det var gott! Fritid hade vi också, men vi fick i uppgift att fixa julklappar till kvällens julklappslek. Resten av eftermiddagen/kvällen övade till morgondagens redovisning. Vi blev riktigt nöjda och är taggade på imorgon. Efter tomtegröt, bad och julklappslek så städade vi hela gården. Så nu är här fint och snyggt tills alla besökare kommer imorgon.
See you later, alligator
/ Clara och Emma

Onsdag 22/7

Hej bloggen!

Idag har vi kärlekstema! Det är mysigt! Klockan 8.15 var det väckning med sång och gitarrspel. Därefter var det morgonbön och frukost. Sedan var det lektion i kyrksalen om kärlek (relationer och sex). Både Iza och Carl pratade. Sen var det tjejsnack och killsnack. Vi tog upp våra funderingar kring ämnet kärlek och i slutet fick vi skriva frågor till killgruppen. Sen serverades lunch i form av lassange. Mumsigt tycker vi! Idag var det ingen chilidilli (fritid) utan det var kill och tjejsnack igen. Då svarade vi och diskuterade killarnas frågor i grupp. Sen samlades alla killar och tjejer samt ledare i kyrksalen. Ledarna hade sammanfattat vad vi pratat om och svarade på frågorna.

Sen var det fika! Mumsmums! Fruktsallad med chokladsås. Sen samlades vi i källaren där våra fantastiska ledare hade fixat spa för oss. Några i taget fick massage, fotmassage och ansiktsmask. I väntan på en spa behandling chillade man i källaren. Man fick klippa ut ett hjärta som man skrev sitt namn på där dem andra skrev snälla komplimanger på. Spabehandlingarna var uppskattade! Sen åt vi kvällsmat och därefter var det häng med Gud! Då läste vi kapitlet kär och galen i con dios. Sen svarade ledarpanelen på våra frågor vi skrivit på lappar om kärlek. Sen lekte vi lekar. En lek var älskling älskling som gick ut på att få en person att skratta.

Därefter var det bad för badsugna och sen avslutades kvällen med härlig andakt där alla fick chans att bikta sig om man vill samt få förbön. Till sist var det fika med nutella och man fick gissa sin hemliga kompis! Sen skulle alla speedade konfirmander sova!

/Judith och Frida

Tisdag 21/7

Tjena alla fans, vi är här på åsjunga och har det skit bra. Förutom att vi har haft ett mobilfritt dygn, och att vi fick leva på torrt ris och bröd medan vissa fick äta värsta Nobelmiddagen. Igår hade vi drama på lektionerna, dramat handlade om personer i Bibeln. Sen skedde det ett mord på gården. Sen fick vi i lag gå runt och fråga alla på gården, alla ledare var utklädda till nya karaktärer. Vi fick vars 2 frågor per person. Sen hade vi andakt och kvällsfika och en del skratt. Men för mig slutade natten med att en av ledarna kom in med en högtalare och kastade en vatten ballong mitt i pannan på mig. Men som tur va så höll ballongen
Mvh. Julius och Matilda

Måndag 20/7

Hej!
Idag har vi haft en hyfsat vanlig dag. Dagen började med morgonbön o frukost som vanligt. Sedan lektioner osv. Efter kvällsmaten hade vi HMG (häng med Gud) ,just idag så hade vi soaking. Det gick till såhär att man låg stilla på golvet och skulle lyssna in Guds röst, (alla somna) och under tiden gick ledare runt och gav oss förbön. Detta höll på i en timme.

Efter det så så var KRIK (kristen idrottskontakt) här och höll i några roliga lekar och en liten andakt.
Efter det var det kvällsandakt som vanligt och efter det var det häng i sofforna i källaren. Och det sista innan vi skulle sova var godnatt en godnatt saga.

 

/ Milla och Jonathan

Söndag 19/7

Tja tja bloggen

Igår började dagen med att vi tog bussen till Ängelholm direkt efter frukosten. Vi skulle åka till EFS-kyrkan i Ängelholm för att gå på gudstjänst. Vi lyssnade bl.a på en mycket bra predikan av Chris.

Efter det åkte vi till Kullaberg för att klättra bergsklättring. Direkt när vi anlände till Kullaberg satte vi oss på bänkar och åt pastasallad. Sedan presenterade vår guide sig, Jonas Helgesson. Vi gick ner till ravin/bergvägg. Jonas informerade oss lite om hur man klättrar. Efter det badade några, några väntade och andra började klättra.

Alla konfirmander klättrade och alla kom ner hela. Det gick väldig bra och alla tyckte att det var roligt.

Vi hade tur med vädret hela dagen tills vi satte oss i bussen på vägen hem vid kl. 18:00, då det började regna. På vägen hem fick vi baguetter och läsk.

När vi kom hem var det fritid i ca en timme och på kvällen var det andakt som vanligt. Efter andakten var det kvällsfika och sedan filmkväll! Vi fick ta godis, chips (som glutenallergikerna  hade fixat) och våra täcken & sätta oss i kyrksalen. Vi tittade på ”Remember the Titans”.

Många tyckte att det var en rolig dag & en härlig utflykt!

//Simon och Lena

Klätterbild