Onsdagen vecka 2

Precis som på alla andra vardagar var det lektion å¨förmiddagen. Den här dagen pratade vi om hur ojämnt världens resurser är fördelade. För att ge oss en bild av hur få personer det är som lever i lyx och hur många som lever i fattigdom gav Malin alla varsin lapp på vilken det stod om man skulle få vara rik eller fattig under lunchen. De som blev rika (ca 20%) fick sitta vid ett fint dukat bord och äta god mat medan de övriga fick sitta på golvet och äta ris och bränt bröd. Vissa av de fattiga gick in på sina rum och surade, vissa surade i matsalen, vissa försökte tigga av de rika och resten blandade till en cocktail bestående av brödsmulor, ris och lite vatten i ett glas.

På kvällen var det dags för lägrets största Big Badda Boom. Cirka 20 personer hade bjudits in till att spela CTF. Först blandade vi konfirmander och gäster i de två lagen. därefter möttes konfirmander och gäster i en omgång som slutade med att konfirmanderna förnedrade gästerna totalt. nämnas bör att Johannes manglade sönder sin bror i alla tre matcherna.

Efter Capture the Flag gick kvällen fort. Det blev bad och andakt som följdes upp av ett kvällsmys under vilket Axel P frågade Chriss om det finns en ”Miss Cat Silver”. Denna fråga resulterade i att Axel fick dagens trumma.

/ Maelker och Johannes.