Onsdag sista veckan

Ännu en grymt varm och härlig dag. Vi fick gå en timme tidigare från lektionen för att dra och bada. På fritiden fixade vi en såpa-bana där man kunde glida runt och svalka sig. Efter fikat övade vi inför konfirmationsgudstjänsten. PÅ kvällen hade vi våran egna talangtävling. Isak vann med sina enastående korttrick. En riktigt go dag följd av en god natts sömn.

Besöksdagen – 27 juli

Hej.

Idag var en fantastisk dag då föräldrarna kom och hälsade på. För många var det en kul upplevelse att träffa sina föräldrar och släkt igen efter att ha varit ifrån dem i två veckor.

Vi blev väldigt nöjda med föreställningen efter att ha förberett allt på bara några få tillfällen. Föreställningen var en variant av ”På Spåret” där Bamse och Lille Skutt mötte ledarna Magnus och Malin. Med fanns även duktiga musikanter i septemberfamiljen och naturligtvis programledarna. Det var även ett gäng som spelade upp lite olika drama. Andra hade fixat med bussen och taxin, några hade fotat och gjort olika bildspel och en grupp hade filmat in olika filmklipp. Vi hade väldigt roligt och allt var väldigt bra.

Efter den goda maten var det lekar både med och utan föräldrar och det var en stor lycka för många. Vi hade otur med vädret så missionsloppet blev flyttat. Både regn och åska ställde till det. Så de flesta tog farväl av sina familjer och livet gick långsamt tillbaka till det normala.

/ Axel S och Charlotte

 

25 juli

Tja Bloggen

Idag blev vi väckta i vanlig tid och åt frukost. Sen hade vi lektion och temat idag var Kärlek. Vi fick dela in oss i en killgrupp och en tjejgrupp. Sen fick ställa frågor till varandra på dagens ämne. (eftersom det var väldigt närgående frågor så låter vi det stanna inom gruppen, men bra att i ett tryggt sammanhang få ställa de där frågorna som man kanske bara skämtar om, red. anm.)  Det var kul för man fick höra hur tjejen/killen tänker på olika saker. På eftermiddagen fixade ledarna en relax. Vi fick massage, fottvätt med massage och ansiktsmasker. Det var riktigt skönt och mysigt. .

Vid dagens Big Badda Boom så fick ledarna svara på våra frågor om kärlek. Det var mycket skratt och pinsamheter (och mycket allvar och visdom)

Vi avslutade dagen med att se på en romantisk komedi som var helt ok.

Tja Tja / Anton o Ella

Måndagen 21…

Oj oj… det blir inte riktigt i rätt ordning här i bloggen. Men vi får leva med det. Här kommer ett inlägg från i måndags:

Tja Tja Bloggen

Idag har alla varit trötta och utmattade efter kullabergsresan så vi slappade mest på gården med sol och bad. Men på kvällen var det dags för Big Badda Boom där vi tävlade i våra ”godislag”. Med en hundskål på huvudet fylld med vatten skulle man ta sig igenom en hinderbana. Sen skulle resterande vatten tömmas i en hink upp till en viss markering. Gissa om alla blev blöta? Jodå… och efter det kunde alla ta ett kvällsdopp om man ville. Sen var det andakt och kvällsfika.

Kram Julia o Sandra

24 juli

Den 24/7 var det en lite annorlunda dag. Det var jul! Frukosten var som vanligt men till lunch var det julmat och vi fick julmust. Någon gång på eftermiddagen så gjorde vi ett genrep inför preentationen på besöksdagen. Istället för för någon lek eller något liknande på ”bigbaddaboom” (kvällsaktivitet). Nej, istället så åt vi pepparkakor och drack glögg. Efter det så gick vi upp i kyrksalen och delades upp i grupper för att sedan ha en julklappslek. Det var riktigt kul! Ungefär så såg vår dag ut.

 

/ Corinne och Nelly

Onsdagen vecka 2

Precis som på alla andra vardagar var det lektion å¨förmiddagen. Den här dagen pratade vi om hur ojämnt världens resurser är fördelade. För att ge oss en bild av hur få personer det är som lever i lyx och hur många som lever i fattigdom gav Malin alla varsin lapp på vilken det stod om man skulle få vara rik eller fattig under lunchen. De som blev rika (ca 20%) fick sitta vid ett fint dukat bord och äta god mat medan de övriga fick sitta på golvet och äta ris och bränt bröd. Vissa av de fattiga gick in på sina rum och surade, vissa surade i matsalen, vissa försökte tigga av de rika och resten blandade till en cocktail bestående av brödsmulor, ris och lite vatten i ett glas.

På kvällen var det dags för lägrets största Big Badda Boom. Cirka 20 personer hade bjudits in till att spela CTF. Först blandade vi konfirmander och gäster i de två lagen. därefter möttes konfirmander och gäster i en omgång som slutade med att konfirmanderna förnedrade gästerna totalt. nämnas bör att Johannes manglade sönder sin bror i alla tre matcherna.

Efter Capture the Flag gick kvällen fort. Det blev bad och andakt som följdes upp av ett kvällsmys under vilket Axel P frågade Chriss om det finns en ”Miss Cat Silver”. Denna fråga resulterade i att Axel fick dagens trumma.

/ Maelker och Johannes.

Söndag 20 juli

Vilken dag!!! Wow. vi fick en superhärlig utflykt tillsammans. Trots förkylningar i lägret kunde alla följa med. Vi inledde med ett stopp i EFS-kyrkan i Ängelholm där allas våran Chriss predikade. (det är inte alla söndagar som predikanten får applåder när man går fram – tack för det konfirmander) Efter gudstjänsten bar det av till Kullaberg som bjöd på strålande väder. Efter lunchen vid bussen så gick vi ner till Stenstugorna där Jonas Helgesson hade riggat 5 klätterleder. Sen hade vi flera timmar med klättring, bad och härligt häng tillsammans. På kvällen stannade vi till på Heljaröd och grillade hamburgare.

Tack för en härlig dag. Många heroiska insatser där man utmanade sig själv. Många skulle vara värda dagens trumma men det kändes självklart att Hanna skulle ha den som övervann sin höjdskräck och tog sig upp på berget 2 gånger. (denna dagen var hon min hjälte (magnus anmärkning))

Ciao Ciao / Magnus

En dag av vila

Hej. Idag lördag har vi haft en rejäl dag av vila. Alla som ville fick sova fram till lunchen, även om några tassade upp och tog sig lite frukost och gick runt sjön eller la sig på bryggan. Efter lunch var det slappefritid där några gav sig på att lära sig att knyta radband. Andra valde att gassa i solen och bada. Lagom till kvällen hade alla laddat för en skön kväll som tjejerna hade förberett. Ladies Night bjöd på kul underhållning och ingen kommer glömma Emils heroiska tur i öknen. Han fick alla att chippa efter andan.

Efter andakt och fika var det dags för tidig godnattsång eftersom en utflyktsdag stod för dörren (och att många dragit på sig förkylningar)

/ Magnus

Torsdag 17 juli

Idag är det torsdag och vi startade dagen som vanligt med ”gottebön” och frulle. Därefter hade vi lektion med Magnus där vi fick göra filmplanscher utifrån olika stycken i bibeln.

På eftermiddagen var det ”freiteid” då de flesta cyklade över till andra sidan sjön till hopptornet. Några spelade fotboll och Emil gjorde en oslagbar tunnel på Chris Cat Silver.

Senare satt vi oss i våra verkstadsgrupper och planerade och övade. Efter kvällsmauden gick vi en runda på gården med ögonbindel. Vi fick uppleva hur Jesus dog på korset. Vi avslutade dagen precis som vanligt med kvällsfika och andakt.

Justus och Ellen

Onsdag 16 juli

Vi började dagen med morgonbön (som faddrarna ledde i vanlig ordning) sedan åt vi frukost. efter lektionerna och lunchen så drog alla tjejerna till andra sidan sjön där hopptaornet finns. Inder tiden planerade killarna sin afton. Efter fritiden åt vi gofika utomhus i solen. Sedan hade vi smågrupper och efter det hade vi kör för första gången. Sedan åt vi kvällsmat och hade vår Sssh-tajm på rummen, men killarna fick förbereda sig inför kvällen. På Big Badda Boom så var det som sagt killarnas afton där de hade en show. Det bjöds på SpiceGirls och teater. Andakt och fika avslutade dagen innan vi kröp till sängs.