Hejsan Svejsan / 31 juli

Igår hade vi vår näst sista OS-kamp. Det var blindbocks-memory som Jamaica vann. I denna tävling skulle man springa in på planen med en påse över huvudet. Man blev ledd av sina lagkamrater som skrek på en och de föröskte överrösta de andra lagen och leda den blinde till en hink där det fanns ett föremål. Sen skulle man hitta ett likadant föremål i en annan hink och ta det med sig tillbaka till laget. Vissa hinkar var fulla med ”geggigt” innehåll så man fick gräva runt för att hitta föremålet.

På fritiden tittade vi på ”The Passion of Christ” Den var väldigt bra och gripande. Den visade korsfästningen som man tror att den verkligen gick till.

Filmen får : tre och en halv konfirmand av oss i Tranarp. (Rummet som inte finns)

Vårt sista blogginlägg – hejdå och ha det superbra. de forna tranarpsborna. / Rebecka, Matilda J, Ella och Johanna L

Publicerat i Okategoriserade

Några dagar kvar

Just nu sitter jag och har lagt till och fixat lite med bilderna under fliken ”diverse bilder” Ibland säger man att en bild säger mer än tusen ord, men att uppleva händelsen som bilden återger är så mycket mer ändå. Vi har haft underbara dagar tillsammans så här långt. Vi är tacksamma för så mycket. Eftersom vi fick ha vår redovisning på besöksdagen har vi bara konfirmationsgudtjänsten att fokusera på de sista dagarna.

Där nere hörs musik och glada skratt. Det avverkas några roliga lekar med gänget i kyrksalen.

Själv får jag nog erkänna att det känns på att vi varit här i tre veckor nu. Tröttheten är ganska påtaglig, men humöret är på topp. Nu njuter vi vidare av de sista dagarna. / Magnus

Publicerat i Okategoriserade

Kärleksdag

En dag på lägret var vikt till temat Kärlek. Dagen började som vanligt med lektion. Sen fick killarna och tjejerna skriva frågor till varandra. Sen bytte vi lappar för att prata om hur vi ville svara. Sen återsamlades vi i kyrksalen och fick del av varandras svar.

På eftermiddagen fick vi en SPA-dag där ledarna tog hand om oss och gav oss fotbad, ansiktsmask, ryggmassage och huvudmassage. Vi hade även chans att skriva frågor till ledarna som dom sen skulle svara på.

På kvällen så satt ledarna i en panel där de svarade på våra frågor gällande kärlek.

Dagen avslutade med en romantisk film som heter ”A walk to remember”.

hälsningar från Billeberga / Louise, Angelika och Frida

 

Publicerat i Okategoriserade

Morsning Korsning – 23 juli

Idag på lunchen fick vi testa på att vara fattiga och rika. 7 st drog lotten att få en festmåltid med bröd och efterrätt och läsk. (även lite choklad) Övriga blev fattiga och satt på filtar på golvet och åt ris med händerna. (men alla fick rent vatten till skillnad från många i vår värld)

Dagen BIGboomHappening var ytterligare en OS gren i 7-kampen. Vi hade triathlon med cykling, simning, krabbgång och jogging som avslutades med att man skulle försöka kasta stafettpinnen över volleybollnätet och ner i en soptunna. Detta var kul och vädret var på topp.

Hejdå från Åstorp.

Publicerat i Okategoriserade

En inblick från Måndagen.

Hej från oss konfirmander.

Vårt härliga gäng

Vårt härliga gäng

Igår hade vi sol, återigen, hela dagen. På lektionen kollade vi på en film om Jesu liv.

På fritiden badade vi och spelade BeachBall. På kvällen kom tre stycken från KRIK Ängelholm. Vi körde ”Mästarnas Mästare”. KRIK står för Kristen Idrottskontakt.

Vad som skiljer KRIK från andra idrottsföreningar är att man sportar ”med” Gud. Alla får vara med oavsett ålder och erfarenhet. I mitten av passet hade vi en kort andakt.

See You later aligator. / Från Tranarpsrummet där vi inte längre bor

Publicerat i Okategoriserade

Lördagen med lite tävling…

Detta är marieholms blogginlägg angående olympiaden i lördags:

I lördags var det dags för den andra delen i vår olympiska sjukamp. Tävlingen gick ut på att två konfirmander från varje lag skulle paddla ut över åsljungasjön till tre olika stationer på andra sidan sjön. På dessa stationer fanns uppgifter som man skulle klara, för att få en av ledtrådarna till en rebus, och rädda en lag medlem från ”de gamla grekerna”. När man klarat alla stationer och fått alla ledtrådar och lagmedlemmar så skulle man paddla tillbaka till bryggan vid gården, lösa rebusen och avsluta tävlingen genom att fylla en del av en hink med vatten pistol.
Tävlingens resultat:
1. Japan
2. Kroatien
3. Nordkorea
4. Jamaica
5. Brasilien
6. Nicaragua

Publicerat i Okategoriserade

Soliga söndag

Dagen började direkt med lunch efter sovmorgonen till kl.12.00 vilket var väldigt uppskattat.
Därefter stack vi över till andra sidan och badade.
När vi kom tillbaka hängde vi lite på gården och tog en fika innan den tropiska beachballturneringen drog igång. Ledarna var klädda i  Hula-Hula kjolar och bjöd på bål och tropiska frukter.
Lag banan vann turneringen och fick utmana ledarna där dem tyvärr förlorade.
Under kvällen delades dagens hatt ut och  den gick till Filip för hans goda insats på plan.

Hälsningar från tjejerna i Lunnagård ( Agnes, Ida och Johanna)IMG_3108 IMG_3133

Publicerat i Okategoriserade

En härlig Fredag

Hej alla bloggläsare. Nu har vi varit här exakt en vecka och det känns i luften. Ledare och konfirmander har blivit lite som en familj där alla på något sätt hittat sin plats och umgänge vi fungerar ALLA mycket bra tillsammans också. Fredagen 19 juni började enligt schemat med morgonbön, frukost och lektioner som idag handlade om Jesus. Efter en mysig ute.chnouvi (vilotema på grekiska som våra grekiska grannar lärt oss. De influerar lägret på sitt sätt) fick vi gå i Jesu fotspår vid korsfästelsen. Med ögonbindlar på fick vi uppleva förräderiet med en kyss, hån, spott och piskning innan vi fick bära korset och så småningom läggas i graven och även uppstå precis som Jesus. Våra underbara ledare gjorde det till en häftig upplevelse som stundvis kändes verklig. Dagen avslutades med myggigt kvällsdopp. / Boris, Berit, Gun och Ina-Lill.

PS: Ropen skalla mer CornFlakes åt alla!!!

PPS: Detta är skrivet av Micaela, Amanda, Tilda och Maria.

 

Kvällsdopp bland myggen

Kvällsdopp bland myggen

Konfirmander på glid... Såpabana är kul

Konfirmander på glid… Såpabana är kul

 

Publicerat i Okategoriserade

Första tävlingen i OS

Igår så hade vi den första grenen i den olympiska mångkampen. Tävlingen gick ut på att man skulle baka en så snygg och god tårta som möjligt. Tårtorna skulle uppfylla tre kriterier: Smak, Design och kreativitet (inkl. story).

för att få ingredienserna så skulle en i laget springa ner i den mörka källaren. där nere väntade minotauren (chriss). (Oj så många skrik det hördes från källaren… red. anm.)

När alla ingredienser var upphittade så var det dags att baka. för att få grundingredienserna var man tvungen att fjäska för de gamla grekerna som även var dommare. Denna första kamp vanns av Japan.

Hejsvejs från tjejerna på Heljarödsrummet.

Publicerat i Okategoriserade

Tjejernas afton

Tjejernas afton innehåll en rolig och spännande stafett  med äggakastning, mänskobärning, kluriga gåtor och lite annat. Det avslutades med en spännande kamp i kanotrace. Här ser ni ett glatt lag tillsammans med en av grekerna som tittade förbi.

PS: Återigen dök näcken upp med sitt fiolspel. Nu mitt ute på sjön. det är en spännande plats att vara på det här…

Heja på...

Heja på…

Publicerat i Okategoriserade