Konfirmationsfoton

Här är konfirmationsfotona – gruppbild och porträttbilder av dem som ville ha. Klicka på en bild för att hämta den i högupplösning. Ladda ned, spara, sprid och skriv ut eller beställ utskrifter från något fotolabb.

Melodifestivalen!!

Det är Ellmor och Elinus som bloggar idag och idag har varit en seg dag, vi har nästan bara repat inför konfirmationen imorgon. Men på kvällen hade vi melodifestivalen och det var mycket kul, ska ni veta. Nu ska vi sova GODNATT, sooov gooott.

Söndag 2 juli

Tjabaloba bloggen!

Idag har vi haft 1 (!) timmes sovmorgon vilket var jäääätttteeee bra. Efter frukosten så åkte vi till en frikyrka i Åhus. Det var en gudstjänst. Gudstjänsten var annorlunda i en frikyrka till skillnad från en Svenska kyrkan kyrka. Det var en mycket friare gudstjänst eftersom det inte var så strukturerat utan mer fritt. Den var en häftig upplevelse. Vi lärde oss att det finns många olika sorters kyrkor vilket är väldigt intressant och roligt. Vi lärde oss i predikan att om man söker efter gud/Jesus så kommer man att finna honom. Efter lunch hade vi lite extra övning till konfirmationen och en massa fritid. Vid 16.00 så hade vi matcher i Åhus turneringen. På kvällsaktiviteten så fick tjejerna hålla i det. Temat var hur det var att vara tjej. Efter andakten så skrev Simon och Viktor på våran blogg. På bloggen skrev vi:

Tjabaloba bloggen!

Idag har vi haft 1 (!) timmes sovmorgon vilket var jäääätttteeee bra. Efter frukosten så åkte vi till en frikyrka i Åhus. Det var en gudstjänst. Gudstjänsten var annorlunda i en frikyrka till skillnad från en Svenska kyrkan kyrka. Det var en mycket friare gudstjänst eftersom det inte var så strukturerat utan mer fritt. Den var en häftig upplevelse. Vi lärde oss att det finns många olika sorters kyrkor vilket är väldigt intressant och roligt. Vi lärde oss i predikan att om man söker efter gud/Jesus så kommer man att finna honom. Efter lunch hade vi lite extra övning till konfirmationen och en massa fritid. Vid 16.00 så hade vi matcher i Åhus turneringen. På kvällsaktiviteten så fick tjejerna hålla i det. Temat var hur det var att vara tjej. Efter andakten så skrev Simon och Viktor på våran blogg. På bloggen skrev vi:

Hejdå bloggen!

//Viktor  och Simon

 

Jålooo ;-)

Tja, tja bloggen! Sara och Olle här! Idag är det den 1 Juli på Åhus konfa 2017.

Dagen började med att Emil kom och väckte oss med ett gigantiskt sugrör som han blåste igenom i våra ansikten. Sen åt vi frukost som vanligt. Efter frukost informerade pastor Castor att vi skulle samlas utomhus för att ha dagens lektion. Det sorgliga med det var att det ösregnade. Uppgiften var passande nog att vi skulle göra upp en eld. Vi gick upp för en kulle i skogen och fick använda oss av presenning och paraplyn för att veden/träbitarna skulle hålla sig torra. Vi klarade det till slut efter ungefär en halvtimme. Då berättade David att elden bara brinner när alla delar är sammankopplade precis som tron till Gud. Vi lärde oss att vi behöver varandra för att kristendomen ska hålla sig vid liv.

Vi fortsatte lektionen inne i kyrksalen där vi pratade om det tredje budet: ”Tänk på att hålla sabbatsdagen helig”. Vi skulle också lära oss buden 3-10 utantill.

Vi hade sedan idrott där Vroom vroom glitter och Magic Monica & Co möttes i stingboll (VV glitter vann) och Bambelina and the lovers och Lag 157 möttes i Ultimate frisbee (Lag 157 vann). Det var roligt även om det regnade lite.

Till lunch åt vi ris och korvstroganoff och glass med chokladsås till efterrätt vilket var riktigt gött.

Sen hade vi fritid då några var kvar på gården och några var och handlade. Det var även några som beställde pizza (typ Sara).

Woow *U*

Efter fritiden samlades vi i kyrksalen där vi bestämde vad vi skulle göra på våran konfirmationsgudstjänst. Vi kom fram till Åhus Got Talent där vi också bestämde några bidrag till showen. Olle blev dansare och trumpetare. Sara blev pianist och sångare. Vi tycker att det kommer bli en grym konfirmation. När vi hade bestämt rollerna så övade vi lite på olika bidrag i olika rum. Efter det åt vi kvällsmat. Det blev nudelwook med kyckling och sweet-chili <3, det var också gott.

På kvällen vid kl 19:00 så började Jålo. För er som inte vet vad det är så är det en kväll där ungdomar från 13 och uppåt som får komma hit och spendera tid med oss och ba ha de gött. 😛 När de kom hit hade vi lite spex där vi var i olika lag och gjorde olika tävlingar som t.ex vem vet mest, musikquiz och andra roligare kamper. Vinnande laget var Glitterrrrrrrrr. De vann klubbor. Vi blev sura och grät för att vi inte vann. :-’( Efter kamperna serverades det macka och man kunde köpa fika, godis och dricka i Jålo-kiosken. Det var god stämning och man fick lära känna nya personer och vi hade fin allsång.

Dagen avslutades med en andakt som ägget med skägget höll i och predikade om spridningen av kristendomen. Några av konfirmanderna medverkade i lovsångerna och under musiken kunde man tända ljus, skriva böner och få förbön.

Det har varit en mysig dag tycker vi och nu ska vi fortsätta dagen ett tag till med våra nya vänner och chill i bunkern.

<3 Natti natti ha en bra framtid. <3 Puss och kram från Sara och Olle <3 *U* C:

Fredag 30 juni

Hej bloggen!

Idag blev vi väckta av en läskig syn, nämligen Emil dansandes till Beyonce klädd i Hawaii-kjol och kaninöron. Sen åt vi frukost som vanligt. Därefter gick vi till kyrksalen för att ha lektion om dopet och lite om konfirmationen, de två sakramenten i den svenska kyrkan. Vi lärde oss om den långa dop klänningen och dess betydelse med mera. Till konfirmations dagen fick vi i uppgift att kunna det Jesus säger i Matt, 28:18-20 utantill. Vi fortsatte turneringen på idrotten med volleyboll och fotboll. Efter idrotten åt vi lunch som idag var potatis och panerad fisk. Sedan samlades vi utanför längorna och begav oss till Åhus kyrka för att få en genomgång av David om hur nattvarden går till. Som eftermiddagsaktivitet hade vi en lek då vi skulle hitta tallrikar med siffror och en bokstav på, vi vann inte men det var kul ändå. Vi tittade på ett avsnitt av The Bibel, åt och hade ännu en mysig andakt! Nu är det dags för kramring så jag måste skynda mig ut. Hejdå bloggen// Matilda och Noomi

Torsdag 29 juni

Vi som bloggar i dag heter: Mims & Måns

Det här vill vi komma ihåg från den här dagen

Tjoooo bloggen Mims och Måns här idag har vi varit på Tosselilla nästan hela dagen, vi hann bara precis äta frukost innan bussen tog oss på en resa till Tomelilla. Vi kom dit runt halv elva, och alla fick varsitt åkband. Vi hade någon timme innan vi skulle samlas för att äta hamburgare som vi fick till lunch, och det var gott!                                                                                                                                               På Tosselilla finns det mycket att göra, från stora och snabba vattenrutschkanor till hemskt hotfulla karuseller (Enligt mig (Måns (Jag gillar inte snabba karuseller som inte är markbundna(Till skillnad från mig (Mims (Som tyckte att det var en barnlek)))).

Själv tyckte Måns att go-carten var roligast, eftersom han var bäst och ägde ut alla, medans Mims tyckte att ”Extreme fly” (En svingande klo som var snabb) var roligast. En annan rolig sak var när vi skulle åka larven (En bergochdalbana för mindre barn som inte är så snabb eller hög) där många fick sitta i en vagn var, eftersom vi var för stora för vagnarna, vissa fick inte plats med benen, andra hade ont på flertal ställen m.m. Men när vi alla till slut fick plats i vagnarna så skulle vi skrika som att den var väldigt läskig, så kollade alla yngre barn på oss som om att vi var dumma.                                                                                                                                               Alla vågade inte senare bada i vattenlandet, men de som gjorde det hade det både kallt och roligt. Det finns en favorit som heter ”Hyper Speed”, där man får gå upp för en lång och tråkig trappa, men som sist leder till en väldigt snabb och häftig rak bana som gick rakt, sen neråt, sen rakt osv. Iza, vår ledare, slog dagens rekord på 6.9 sekunder, och Emil, vår andra ledare gav sitt allt för att slå rekordet, men som förväntat av oss inte gick som planerat.

Förutom vädret, som var kallt och blåsigt, så hade vi en väldigt bra dag där på Tosselilla. När vi sen kom hem igen så hade vi kvällsmat, kollade på det sjätte avsnittet av ”The Bible” och hade en mysig filmkväll efter, där vi kollade på en av Disney’s många klassiker ”Björn Bröder”. Som min rättfärdiga plats i hushållet så satt jag (Måns) i fönsterhålet med en kudde och mitt täcke, även om min hållning egentligen skulle rasa av min ställning, så var det faktiskt ganska skönt, speciellt med en påse ostbollar och en Pepsi!

Som vanligt så avslutade vi med en andakt, och vi införde några nya system idag för bedja och tacksägelse till Gud. Men nu ska vi gå och lägga oss, och bli rånade våra mobiler av ledarna.

Natti natti.

Onsdag 28 juni

Hej! Idag har vi lärt oss mer om kristendomen och särskilt de fjärde budet, och så har vi spelat jeopardy med kristendomen som tema.

Sedan har vi haft idrott och då spelade vi stingboll. Vi har även planerat och förberett inför konfirmationen samt haft andra roliga aktiviteter. Vår kvällsaktivitet gick ut på att vi skulle fråga olika personer och sedan lista ut vem som hade dödat kaptenen.

Kort sagt har det varit en rolig och lärorik dag.

Johan & Malkolm

Tja tja bloggen ;)

Idag har vi:

Vi hade ett litet ”vattenkrig” innan lektionen, ni vet vad jag menar *blink blink*.

På lektionen idag pratade vi om abort, livet & döden. Vi fick lära oss lite om hur man såg på abort i bibeln, vilket var att alla liv har sin mening.

Några från Salt Sydsverige kom och hälsade på. Dom berättade lite om vad dom gör, alltså planera andra läger som t.ex. skidresa, midsommarläger osv.

Som vanligt hade vi idrott, volleyboll och fotboll. Kvälls aktiviteten idag var annorlunda men rolig. En tjej och en kille (vissa var två tjejer en kille, vi är ju ojämnt) som skulle byta kläder med varandra och sedan lip-sync.

Vissa tjejer bakade chokladbollar eftersom Matilda fyllde år idag, GRATTIIIIIS!

Idag spelade vi fotboll mot några andra konfirmander, från Skurup. Vi vann med 2-0! Heja Åhus!!

See ya again bro´//Ida & Hedvig

25 juni

Tja tja bloggen, solen steker, fast nej de har regnat…

Vi började dagen med att få en timmes sovmorgon och en härlig frulle, de va gött! Efter frukost slängde vi på oss våra hjälmar och tog en cykeltur till byn och gick morgongudstjänst. Vi hade inga vanliga lektioner idag eftersom asylstaffeten kom på besök. Deras historier om flykten från bland annat Afghanistan var gripande och intressant eftersom man fick höra om deras liv och om deras erfarenheter. Det är helt sjukt att det Sverige får in mest pengar på är vapenexporten och att det kan va så svårt att få asyl. Sedan har vi även spelat brännboll med dem. Efter det fick vi lite fritid och då bara hängde vi och fick veta lite mer om varandra. Vid 17.30 åt vi middag alla tillsammans, det var nån risblandning och sås, mums. Innan de skulle packa ihop och fortsätta sin resa till Öland hade vi en gemensam gudstjänst, vilket var trevligt!<3 Innan kvällsfikan hade vi fritid och nu börjar dagen lida mot sitt slut och vi ska kolla på ett avsnitt av ”The Bible”, sedan gå till sängs lite tidigare än vanligt eftersom många är sjuka och behöver sömn.

Tack för att ni följer oss under vårt läger, Puss o Kram<3

// Elvira och Ellinor

Midsommardagen

Tja tja bloggen! Castor ville att vi skulle följa en mall men vi är starka individa kvinnor som kör vårat eget race. Idag är det dem coola som bloggar, alltså Elinus och Ella.

Idaaag har det varit besöksdag här på åhusgården. De flesta konfirmanders nära och kära har hälsat på, och de vars familj och vänner som inte kunnat komma har blivit varmt välkomna av andra familjer. Vi inledde det med en gudstjänst, där vi konfirmander behövde skämma ut oss själva inför ALLA på scenen. Men tur som jag hade (Elinus) så var min familj sena, precis som alltid, så de kom inte fören halv 1 då vi blev bjudna på mat. Ella vill även att alla ska veta att vi fick en god kladdkaka, med jordgubbar.

Sen så sprang vi ett missionslopp, i SPÖREGN. Vi hade sen några dagar tillbaka fått kontakta sponsorer som skulle sponsra oss med ett x antal pengar per varv. Pengarna går till insamlingen Afrika svälter, som är anordnat av EFS. Vi konfirmander ville göra något åt den stora svältkatastrofen i Etiopien, och vi samlade ihop en hel del pengar.

Innan konfirmandernas bekanta skulle åka hem dansade vi kring midsommarstången, allt från klassiker som små grodorna till Landskrona. Vi tror många konfirmander tyckte det var skönt att få träffa sin familj igen, även om vi har det fantastiskt här så kan man sakna familjen.

Mot slutet av kvällen lekte vi mörker maffia, vilket vi tror de flesta tyckte om i början, men tillslut blev det bara segt. Alla ”bybor” ville bara att maffian skulle döda dem så att det kunde bli en rättegång och man kunde anklaga folk. Vi fick avsluta leken innan vi var klara, sedan har vi fikat, och nu sitter vi här och skriver efter en mysig kvällsandakt. Nu ska vi gå och umgås med dem andra, och njuta av att vi får 1 timmes sovmorgon imorgon!

Tack och hej, leverpastej! <3